Пшоно

Колись пшоно було обов’язковим і частим гостем на столах наших предків. Але в останні роки воно втратило свою актуальність. Проте, лікарі та дієтологи в один голос твердять про користь цієї крупи. Давайте ж дізнаємося, що з себе представляє пшоно і в чому його цінність для людини

Корм для тварин та птиці. ТМ Чудо-нива презентує нову лінійку фасованої продукції

Головний орієнтир нашої діяльності  – це забезпечення населення сипучими продуктами харчування. Працюючи не один рік на ринку Рівненської області та поза межами регіону, враховуючи всі пропозиції та побажання ТМ «Чудо-Нива» прийняла рішення запустити нову лінійку фасованої продукції – корма для тварин та птиці.

Смачна, поживна та пісна перловка у піст

Смачна, поживна та пісна перловка у піст

Перлова крупа вважається одним з найбільш корисних дієтичних страв. А ще й дуже смачна, поживна! Крім повноцінного рослинного білка, яким багата перловка, вона містить комплекс вітамінів групи В, особливо В9 (він же фолиевая кислота). Комплекс амінокислот, особливо лізин, підтримує імунітет, дозволяючи організму пручатися інфекціям і вірусам, навіть такому прихилистому, як герпес.

Шкода і користь манної каші

Шкода і користь манної каші

Що мається на увазі під словосполученням шкода і користь манної каші? Щоб дізнатися відповідь на поставлене запитання, спочатку, давайте спробуємо розібратися, що таке манка? Манна крупа або по-іншому, скорочено – манка, виходить в результаті перемолу пшениці в борошно. Складається вона з маленьких частинок, взятих з ендосперму пшеничних зерен.

Вівсянка на сніданок

Вівсянка на сніданок

Вівсянка на сніданок – що може бути банальніше. Однак дієтологи і лікарі не перестають рекомендувати вживати її вранці. У чому ж секрет вівсяної каші, чому її корисно їсти на початку дня? Все просто – у вівсі багато корисних речовин. Він містить вітаміни A, PP, E, C, B12, B6, мінерали: цинк, фосфор, магній, хром, калій, нікель, кальцій. Крім того, у вівсянці … Читати далі

Пшоняна крупа. Користь і шкода пшона

Пшоняна крупа. Користь і шкода пшона

Ще в старовину пшоно було поширеним і корисним продуктом, потім воно незаслужено втратило свої позиції, але в наші дні знову повертається на столи. Раніше пшоно іменувалося «золота крупа». Назва символізувала аж ніяк не вартість продукту, а її корисні властивості і яскравий золотистий колір. Пшоно, користь і шкода якого досліджувалися роками, є дуже смачним і дієтичним продуктом. Хімічний склад пшона Вирощувати … Читати далі

Зі святом Покрови Пресвятої Богородиці, та Днем захисника України

Щиро вітаємо Вас зі святом Покрови Пресвятої Богородиці, та Днем захисника України! Оберегом кожної нації є її культура та духовні цінності, що передаються відпокоління до покоління. Особливо це стосується цього свята, започаткованого ще нашими пращурами. Як відомо, воно знайшло своє продовження і в часи Запорізької Січі. Наші козаки вважали Пресвяту Богородицю своєю заступницею і покровителькою. Звертаючись до неї, вони казали: … Читати далі

Крохмаль

крохмаль

Крохмаль або картопляне борошно, з хімічної точки зору ,-це полісахарид ,білий, дуже дрібний, пилоподібний . Надзвичайно добре розчиняється  у холодній воді. У гарячій же навпаки-заварюється грудками, відповідно, розчиняється гірше.  У спиртах – нерозчинний. Ці відомості ми  знаємо ще зі школи. Однак про користь та цікаві факти,пов’язані з крохмалем знає не кожен. Що ж у собі приховує цей досить непримітний продукт, … Читати далі

Горох

Горох

Горох є одним з основних представників сімейства бобових. А бобові, як відомо, найбільше сімейство квіткових рослин, що налічує близько 13 000 видів! Квітки бобових схожі на вітрильні човники або метелики: два бічні пелюстки називають крилами або веслами, третій – самий великий, вітрилом або прапором, а два нижніх, зрощених разом, – човником. Інша назва сімейства – метеликові. Плід бобових, як неважко … Читати далі

Борошно, та його різновиди

Борошно, та його різновиди

Яке буває борошно? Борошно може бути самим різним. Одне більше підходить для млинців, інше – для тортиків, а трете для – домашнього хліба або піци. Якщо навчитися орієнтуватися в борошняних сортах, ваша випічка буде не тільки смачною, але й корисною. Протягом багатьох століть люди намагалися зробити борошно якомога біліше, чистіше і дрібніше і старанно позбувалися “бруду” і великих включень, які … Читати далі

З Днем Незалежності України!

З Днем Незалежності України!

Шановні друзі, колеги, товариші! Щиро вітаємо Вас зі святом – Днем Незалежності України! Цей день став найвидатнішою подією у багатовіковій історії України, початком розбудови нової Соборної держави. Нині ми переживаємо складні часи агресії та посягань на її незалежність і цілісність. Та наша сильна і мужня, духовно багата нація зможе встояти і у цих випробуваннях – ми переможемо! З нагоди 24-річниці … Читати далі

Ваніль

Ваніль

Ваніль – це пряність, яка своїм ароматом пробуджує неповторну насолоду. Походження назви та історія розповсюдження Назва походить від іспанського слова «vanilla», яке дослівно означає стручок. Це пов’язано з тим, що плід рослини нагадує стручок. Ваніль відноситься до родини Орхідні , роду багаторічних ліан. З них-це єдина рослина, плід якої застосовують при вживанні їжі. Ваніль була поширеною вже у ХVІ столітті … Читати далі